----------------------------------------------------------

Üç Hece Sekiz Harf Sadece BEŞİKTAŞ

23 Ağustos 2010 Pazartesi

HOŞÇAKAL MATI



Son yıllarda Beşiktaş'a gelen yabancılar arasında yerin bende hep ayrıydı. Sempatikliğin, topun ayağına inanılmaz yakışması, yedek kaldığında sorun çıkarmaman, efendiliğin ve patlama yapabilecek potansiyelinle sahada seni ne zaman görsem heyecanlanırdım.


İlk 3 senenin geneline bakıldığında vasat denebilecek bir performans gösterdiğin doğruydu, çünkü Basel'den geldiğinde herkeste inanılmaz bir beklenti oluşturmuştun. Ne de olsa UEFA kupası gol kralını (orta saha oynamasına rağmen) transfer etmişti Beşiktaş. Beklentiyi karşılayamamış olsan da aklımda kalan iyi işler yaptığın maç sayısı hiç de az değil. Küçük maçların büyük topçusu olduğun fikrine hiç bir zaman katılmadım ama malum burası Türkiye, büyük maçta golün veya asistin yoksa kötüsün.


Medyanın gazını almış taraftarın senin oynadığın 3 seneyi nedense sürekli 'adam 4 yıldır hiçbirşey vermedi' klişesiyle evirdi çevirdi ve sana karşı müthiş bir linç kampanyası başlatıldı. 4. senesinde adam sakattı ve ameliyat oldu, aynı Sivok gibi. İkinci devre ise yönetim ve teknik direktör kararıyla kadroya alınmadı. Neden mi ? Çünkü elimizden Tabata gibi bir kurtarıcı vardı. 8 milyon Euro bonservis verilmişti ve malum seçim zamanı böyle bir kazığın altından yönetim kalkamazdı. Bu nedenle Tabata yedekte bekledi, sen de antremanda. Delgado'nun hiç olmadığı geçen sene takımımızın ne kadar yaratıcı oyuncu potansiyeli taşıdığını hep birlikte izledik Şeref Bey tribünlerinde. Şimdi büyük bir merakla bekliyorum, Guti'nin sakat veya cezalı olduğu maçlarda Ernst-Necip'in önünde kim oynayacak ?


Ernst-Necip demişken hocayı da eleştirmeden geçersem torpil yapmış olurum. Schuster cumartesi günü kelimenin tam anlamıyla intihar etmiştir. Hem Nihat'ı hem de Delgado'yu harcamıştır. Delgado'nun Şeref Bey'de oynanan Vikingur maçında kesinlikle forvet arkası oynatılmadığını ve bunun yanlış olduğunu söylemiştim hatırlarsanız. Ama birçok tribündaşım bana katılmamıştı. Cumartesi net ve kesin olarak görmüşsünüzdür umarım hocanın Delgado'dan Guti yaratmaya çalıştığını. Hocanın yapması gereken hareket çok basitti, çıkar Nihat'ı kadrodan koy Necip'i, çek Delgado'yu öne. Yada baktın Erhan çok kötü, çıkar Erhan'ı, çek Hilbert'i beke. Nihat sağ açık, Necip-Ernst ön libero, Delgado forvet arkası.


Guti R.Madrid'de hiçbir zaman tam anlamıyla forvet arkası oynamadı. Forvetin arkasında, ikili ön liberonun önünde oynayan adamla, ikili ön liberodan birisi olup oyun kurma becerisi çok yüksek olan adamları malesef karıştırıyoruz. Fabregas'ı da aynı örnek içerisinde gösterebilirim. O da Guti'nin mevkisinde oynamaktadır. Bu gölgede oynayıp çok iyi top kullanırsanız zaten otomatikman dünya yıldızı olursunuz. Guti, hocanın Delgado'yu oynattığı yerin futbolcudur ve bu kadroda alternatifi yoktur. Alternatifi olabilecek adam ise Necip'tir.


Delgado'yu savunma önünde oynatmanın, onu taraftarın kucağına bırakmaktan hiçbir farkı yoktu ve hoca malesef bu hataya düştü. Belki de kendince haklıydı, Guti'ye alternatif arıyordu. Ama net olarak görümüş oldu ki bu takımda hatta Türkiye'de Guti'nin alternatifi olabilecek bir adam yok ! Olmaya en yakın adam da Emre Belözoğlu'dur.


Gelelim muhteşem (!) taraftarımıza. Bu takımın taraftarı olmaktan utandım desem yeridir cumartesi gecesi. Bu nasıl bir kaypaklıktır ki daha sezonun ikinci maçından başladık futbolcu yuhalamaya. Nihat ve Delgado'yu ıslıklayanlara da ıslıklatanlara da yazıklar olsun ! Erhan'a yapılanları da terbiyesizlik olarak nitelendiriyorum. Adamın kapasitesi belli ve İbrahim Toraman döndüğünde büyük ihtimalle oynamayacak, hangi akla hizmet adam her topu alışunda homurdanılıyor ! Hem Nihat hem de Delgado'nun ıslıklanmasında yukarıda açıkladığım gibi hocanın payının büyük olduğunu düşünüyorum, fakat ne olursa olsun Beşiktaş taraftarının %70-80'i futbolcusunu ıslıklıyorsa sözün bittiği yere gelmişiz demektir.


Bu arada yeni açığın önünde Delgado'nun Quaresma'ya veremediği 3 metrelik pasın sorumlusu da her boka homurdanan, bazı adamların ayağına top geldiğinde (Ör: Holosko, Delgado, Nihat) hadi laaaaannnnnnnnn tarzında anlamsız bir baskı kuran taraftardır. Adamın resmen ayakları titredi ve top süremedi.


Evet Delgado gitti, zaten ağzıyla kuş tutsada kindar taraftarına yaranamayacaktı. Yakında Nihat da gider ve umarım o tribünlerdeki krolar kına yakarlar ! 30 yaşındaki Tabata kaldı, 28'lik Delgado beleşe (!) gitti. Helal sana ey büyük başkan ! Getir bize artık Robinho'yu da seni peygamber ilan edelim ! Artık sadece yıldız yabancıların Beşiktaş'ı var ve biz de net olarak endüstriyelleştik. Bu taraftarı artık hiçbir şey kesmez, her 5 maçta bir futbolcunun kellesini ister...


Yaptığın-yapamadığın herşey için teşekkürler güzel adam, unutulmayacaksın... Bugün veya yarın gidersen uğurlamaya gelecem.






Ve Delgado Kaçar!!


Geldiğinde çok umut bağlanmıştı,

Sana güvenilip Sergen takımdan uzaklaştırılmıştı,

Geldiğin sezon deplasana girmetin, sonraki 2 sezon kayıp, geçen sezon bir hiç, pop star kontenjanından kaptan bile yapıldınve toplam 25 mio TL.



Yalan rüzgarı gibi geldin ve gidiyorsun, takıma hiçbirşey vermediğin gibi giderken 1 kuruş bile kazandıramadın. 5 kuruşluk futbolcu olmadığın Dubai'ye gidişinden ortada, oysaki Getafa vs. seni istiyorken ( ZOOOOORRRRRT!!!!)


Hadi git bakalım, Don Kişot.
p.s. Ne olursa olsun ıslıklanmamalıydın!!!

İnönü'de Kötü Başlangıç


Kapalı üst turnikesinin bozuk olmasından dolayı İstiklal Marşından sonra stada girebildik.

Takıma baktığımda Plazen maçına başlangıç 11'iyle aynıydı. Yanımdakilere Plazen maçının kopyasını izeleyeceğimi söylediğim sırada Q7 pozisyona girdi. Holosko topu kaptı rakibini kartlattı. oyaski herley çok güzel başalmıştı.


İBB 10-15 dk sonra oyunu rölentiye aldı daha rahat oynamaya başladı. Delgoda daha 30. dk'da saç baş yoldurttu, Holosko diri başladığı maçı ölü bitirdi, Nihat'ı ıslıkları alkışlaması haricinde hiç görmedik.


Schuster Başkan'ın oynatmaya çalıştığı topla ilgili aklımda bazı şeyler oturuyor anck eksik kaldığım bazı noktalar var.


- Sen Ferrari yavaş diyorsun ama bu orta saha kurgusuyla (Delgado-Ernst) defansta Usain Bolt'tan aşağısı iş yapamaz.

- Bu kurguyla oynuyorsan topu defans getirmeyeceksin, 2'li ^lü preslerle topu orta sahada öldüreceksin, forvetin kanatların basacak.

- Robinho da geldi, ileride basamayan 3 adam (Bobo, Q7, Robinho)


Pres eksikliği olan bu takımda defansı istediğin yere kur farketmez, Ernst'in 60'da dili çıkar.

Takımın çok çalışması birlikte oynamayaı öğrenmesi lazım.

Sistem riskli, risk gerçekleştiğinde olanlar c.tesi ortadayıdı biraz daha ayağı düzegün bir takım bizi 5 lik yapar çıkardık.

Schuster Başkan'a tek maçta mükemmel dersler verdi.


Benim çıkardıklarım:


Popstar Delagado yolcu,

Holosko bu takımda asla 11'de oynayamaz, sağda oynayamaz, solda oynayamaz, forvet oynayamaz anca kumda oynamaya bir yerlere gönderilir.

Necip-Ernst mutlaka bir arada oynayıp, Fink'le desteklenmelidir.

Erhan ne lan?

Gülüm'ü beğendim, biraz daha tecrübe ihtiyacı var.



Bu kadar şeye rağmen tablo karanlık mı? Keskinlikle değil.